Aktuell information

Bevattningsförbud/Vattenbesparing.

Bevattningsförbud gäller fr.o.m. 2020-08-17. Detta kommer alltid att gälla.
Tvätta Bilen är alltid förbjudet av miljöskäl. Vi hänvisar till särskilda tvätthallar.
Vi behöver alla hjälpas åt att hushålla med vattnet. Att spara på vatten innebär inte att någon behöver avstå från ett normalt användande. Men vi kan spara många liter vatten bara genom att göra smarta val. Här hittar du tips om hur du kan bli vattensmart.
Diska och tvätta med fulla maskiner
Undvik att diska för hand och att skölja disken under rinnande kran. Vid en disk under rinnande vatten och som pågår i tre minuter slösas 18 liter vatten.
Ha en kanna vatten i kylen istället för att spola för att få det kallt
Spolar du en stund för att få kallt vatten att dricka? Ha en kanna vatten i kylen istället för att spola länge varje gång du vill ha ett glas kallt vatten.
Stäng av vattnet medan du borstar tänderna och rakar dig
Många borstar tänderna och låter kranen stå på under tiden. Stänger du av kranen under de tre minuterna du borstar sparas 18 liter vatten. Borstar du tänderna på detta sätt två gånger varje dag sparas 36 liter.
Duscha kortare
Om du minskar duschtiden med 5 minuter kan du spara 60 liter. En familj som duschar 20 minuter om dagen med ett gammalt duschmunstycke gör av med 12 liter/min. Med ett snålspolande duschmunstycke minskar förbrukningen till 7 liter/minut, vilket också minskar kostnaden per år för varje hushåll.
Undvik att bada badkar
Det går åt cirka 200 liter för att fylla ett badkar. Det är mer än vad de flesta i Sverige använder per dygn. Ta en snabb dusch istället.
Laga läckor
Byt ut packningar i droppande kranar och läckande toalettstolar. En droppande kran kan förbruka cirka 40 liter vatten per dygn. En strilande kran kan förbruka ungefär 800 liter per dygn. En toalett som smårinner kan betyda ett slöseri på 1 900 liter per dygn.
TRÄDGÅRDSTIPS
Vattna med vattenkanna
En vattenslang kan förbruka så mycket som 1000 liter per timme. Om du behöver vattna med dricksvatten är det bättre att använda vattenkanna. Du kan dessutom minska avdunstningen och spara vatten genom att täcka jorden med bark, kompost eller hö. Undvik också att vattna mitt på dagen när det är som varmast. Värmen får vattnet att snabbt avdunsta innan det hunnit tränga ner i jorden. Vattna istället på morgonen eller på kvällen.
Plantera inte under sommartid
Tänk på att inte lägga nya gräsmattor eller plantera nya häckar under sommartid. Det kräver mycket bevattning och är mycket bättre att göra från september och fram till april.
Låt gräsmattan vara
Gräsmattan klarar av en långvarig torka. Tänk på att det kan gå åt så mycket som 150–350 liter om du har vattenspridaren eller vattenslangen igång i 20 minuter.
Samla regnvatten i en tunna
Om du bor i hus kan du ställa en tunna under takrännan. Du kan använda det uppsamlade vattnet till att vattna dina trädgårdsväxter, putsa fönster eller annat. Då kan du också glädja dig över att vattnet inte kostat dig någonting.

Publicerat 2020-08-17

Följ oss på facebook.

Välkommen att följa oss på facebook!
Beckedal Property Invest 
heter vi på facebook.

Instagram

OBS!
Tänk på att Vi inte tar emot akuta ärenden på facebook.

Publicerat 2020-07-22

Viktig information covid-19.

Till följd av spridningen av coronaviruset covid-19 inför vi nu vissa restriktioner.
Detta för att minska smittspridningen.

Vi kommer vid felanmälan samt vid inbokade möten fråga om symptom. Som; snuva, hosta, feber och halsont samt eventuella resor. 

Det är av yttersta vikt att alla svarar ärligt och uppriktigt.

O.B.S!
Besökare med något av dessa symptom får inte vistas i våra lokaler.

Vi kommer att hålla avstånd till våra hyresgäster, vi kommer till exempel inte att ta i hand och Ni ombedes göra likadant.

Våra hyresgäster ombedes också att Inte anmäla fel om de inte är akuta, vår personal kommer fråga om symptom och resor innan de går in i bostaden. 

Uppdaterad 2020-12-30
Publicerat 2020-04-17